EXPLOREAZĂ

CELE MAI BUNE MAȘINI DIN LUME

Plăcerea de a conduce este dotare standard pentru fiecare Mazda. Mazda a întrebat un grup de

experți ce drumuri consideră aceștia că sunt demne de mașinile incredibil de plăcut de condus ale

mărcii japoneze. Rezultatul este o listă cu cele mai bune drumuri de condus din întreaga lume.

CEA MAI BUNĂ URCARE: VÂRFUL PIKES, SUA

În cifre: 19,6 km, 156 de viraje, altitudine: 1.438 de metri, record de urcare: 7:57,148 minute 

 

Locul de desfășurare a cursei internaționale anuale Pikes Peak, acest munte masiv se înalță la 4.302 m deasupra statului Colorado, iar drumul spre vârf durează o oră pentru un șofer obișnuit. „Dacă priveliștile nu-ți taie respirația, aerul rarefiat de munte s-ar putea să o facă”, a spus Dan.

CEA MAI BUNĂ TRECĂTOARE MONTANĂ: SERPENTINELE IROHAZAKA, JAPONIA

În cifre: inaugurare: 1954, altitudine atinsă: 396 metri 

 

Sculptate în munții din micul oraș Nikko, cele 48 de viraje bruște ale serpentinelor din Irohazaka alcătuiesc unul dintre cele mai frumoase și mai sinuoase drumuri din lume. „Timp de secole, oamenii veneau la Irohazaka pentru o experiență religioasă. Dar, în aceste zile, cei care fac acest pelerinaj sunt credincioșii în arta driftului”, a spus Nik.

CEA MAI BUNĂ CĂLĂTORIE PE COASTĂ: DRUMUL ATLANTICULUI, NORVEGIA

În cifre: 8,27 km, 8 poduri, lățime: 6,5 m, 8% pantă maximă 

 

Imortalizat acum în ultimul film James Bond, Nu e vreme de murit, acest drum conectează o serie de insule într-un mod spectaculos. „Este un amestec uluitor de peisaje naturale uimitoare și inginerie civilă”, a explicat Dan. „Acest drum dovedește că oamenii își pot lăsa amprenta asupra lumii într-un mod compatibil cu mediul înconjurător.”

CEA MAI FRU­MOA­SĂ CĂ­LĂ­TO­RIE CUL­TURA­LĂ: RUTA TAR­GA FLO­RIO, SI­CI­LIA

În cifre: 446 km, prima cursă: 1906

 

Urmărirea uneia dintre cele mai legendare curse din lume care traversează Sicilia este o călătorie pe care fiecare entuziast auto ar trebui să o facă. „Din 1955 până în 1973, Targa Florio a contat pentru Campionatul mondial de mașini sport. Astăzi poți, de asemenea, să conduci chiar tu pe „circuit”, străbătând trecătorile sinuoase de munte de pe insula Sicilia, trecând pe lângă rămășițele ilustrei curse de-a lungul drumului”, adaugă Odiel.

 

Cele mai bune Mazda pentru explorarea culturală: Să intri și să ieși din sate și să te plimbi cu viteză în mediul rural și pe dealuri este exact ceea ce trebuie să facă Mazda CX-30, o mașină excelentă din toate punctele de vedere. Iar stilul sofisticat al modelelor Mazda3 hatch și sedan, combinat cu performanțele dinamice și receptive și cu economia impresionantă de combustibil oferită de Tehnologia Skyactiv s-ar potrivi de minune unui tur artistic.

 

 

 

 

 

CEA MAI BUNĂ CĂLĂTORIE URBANĂ: PORTO, PORTUGALIA

În cifre: 7,4 km, recordul turei: 2:27,53 minute

 

Când conduci prin acest frumos sit al Patrimoniului Mondial, este greu de crezut că piloții de Grand Prix obișnuiau să treacă cu viteză pe străzile sale înguste. Dar exact asta s-a întâmplat în 1958 și 1960. „Porto este unul dintre orașele mele preferate”, spune Odiel. „Este un oraș în care nimic nu este necesar, unde te poți bucura cu ușurință de două sau trei zile rătăcind pe străzile vechi din Ribeira.”

CEA MAI BUNĂ CĂLĂTORIE RUTIERĂ EPICĂ: ROUTE 66, SUA

În cifre: traversează 8 state și 3 fusuri orare, inaugurată: 1926

 

Cea mai faimoasă șosea din America este cea care conectează Chicago, Illinois și Santa Monica, California, pe o distanță de 4000 de kilometri. „Să înțelegi Route 66 înseamnă să înțelegi America din ultimii 100 de ani. Este un loc modelat în întregime de automobil și de oamenii care îl iubesc, au nevoie de el sau abia îl tolerează”, a spus Jack.

INSPIRAȚIE LA BORD

Descoperă de ce este Mazda o marcă de neegalat: unică, expresivă, individuală. Am colectat unele dintre cele mai inspirate materiale despre resursele utilizate în mașinile noastre, precum și despre locul în care te pot duce. Ești gata să urci la bord?

CUNOAȘTE-I PE CREATORI

Mazda CX-5 are în prim plan designerii. Având libertatea de a-și urma inspirația, aceștia au transformat viziunea și filosofia Mazda în cel mai bine vândut SUV.

AFLĂ MAI MULTE
CARACTER PRACTIC ȘI PERFORMANȚĂ

Urcă în această mașină decapotabilă emblematică pentru o excursie în insulele Hebride exterioare. Este o poveste despre agilitate, priveliști uluitoare și câteva răsturnări de situație neașteptate.

AFLĂ MAI MULTE
DESIGN JAPONEZ UNIC

Explorează motivele din spatele reputației Mazda pentru designul emblematic. Maeștrii noștri Takumi folosesc un limbaj al formelor și al spațiului pentru a crea senzația de dinamică

  AFLĂ MAI MULTE